Politiek is geen ver van mijn bed show 

Je hoort vaak dat de politiek een ‘ver van mijn bed’-show is. En als het gaat om de landelijke politiek kan ik me daar nog iéts van voorstellen. Echter de lokale politiek is dichtbij. Dat vind ik juist de kracht van Essentie. Essentie is een lokale partij, heeft geen politieke kleur en staat dicht bij de inwoners van Horst aan de Maas. Wij laten ons niet leiden door allerlei landelijke partijpolitieke richtlijnen.

Jeugdcarnaval in Hegelsom, volleybal en Omroep Reindonk 

Geert Versleijen, Ik wil die brug zijn tussen inwoners en politiek

Mijn naam is Geert Versleijen, getrouwd en wij hebben drie opgroeiende kinderen. In het dagelijks leven werk ik als Credit Manager bij Aviko (ja die van de frietjes…). In mijn vrije tijd volleybal ik bij HVC in Hegelsom, waar ik ook penningmeester ben. Daarnaast ben ik actief bij de Stichting Jeugdcarnaval Hegelsom. Vier jaar geleden, bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen, kwam ik in mijn hoedanigheid als presentator bij Omroep Reindonk in contact met de lokale politiek. Raadsleden, wethouders en de burgemeester interviewen, verslag doen van de verkiezingen. Je kunt ze gewoon benaderen. Ze staan dichtbij, midden in de samenleving, en komen op voor de belangen van inwoners uit zijn of haar dorp.

Brug tussen inwoners en politiek 

Dat heeft me vier jaar later gebracht als kandidaat voor Essentie. Een brug zijn tussen de inwoners en de politiek in Horst aan de Maas. Want het is geen ‘ver van mijn bed’-show. In plaats van aan de zijlijn staan discussiëren over wat wel/niet goed gaat in gemeentehuis nu zelf de kans om over de Essentie mee te praten!

 

Geert Versleijen

8 februari 2018

 

Essentie