Kieslijst Essentie: Nieuwe namen en ervaren krachten 

Wethouder en eerste nieuwkomer 

De leden van Essentie hebben de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 vastgesteld. De lijst is samengesteld uit zowel ervaren kandidaten als nieuwkomers. Van de zes zittende raadsleden staan er vier in de top van de lijst.

 

Naast de eerder gekozen lijststrekker Bram Hendrix uit Sevenum staat Eric Beurskens uit Horst op plaats twee. Eric is tevens eerste kandidaat wethouder. Ook de zittende raadsleden Bianca van den Berg uit Lottum en Frans Kerstjens uit Swolgen staan hoog op de lijst. Horstenaar Jeroen Brouns is de eerste nieuwkomer op plek vier. Jeroen is wel al lid van de commissie Samenleving.

Prachtige afspiegeling gemeente Horst aan de Maas 

Bart Bertrams, Voorzitter Essentie

Op de eerste plaatsen zes tot en met tien staan nieuwe gezichten die zorgen voor vers bloed en jong elan. Voorzitter Bart Bertrams is trots op de kieslijst:

 

"Onze lijst is een prachtige afspiegeling van de gemeente Horst aan de maas. We hebben een lijst met kandidaten die een breed netwerk hebben in al onze kernen. Ik ben ook trots op het grote aantal nieuwkomers. Veel jonge mensen, maar ook mensen met meer levenservaring en welke beschikken over een breed denkvermogen. Samen met onze ervaren krachten is dit een ijzersterke mix.''

Lijstduwers 

De kandidaten vanaf plaats 16 zijn lijstduwer. Zij steunen Essentie actief, vertegenwoordigen hun eigen kern met hun inbreng, doen volop mee in de steunfractie maar zijn in basis niet beschikbaar als gemeenteraadslid. De lijst wordt gesloten door huidig wethouder Paul Driessen, die eerst heeft aangegeven in de nieuwe periode niet beschikbaar te zijn als wethouder, maar zeker betrokken blijft voor Essentie.

De Kieslijst 

1. Bram Hendrix, Sevenum

2. Eric Beurskens, Horst

3. Bianca van den Berg, Lottum

4. Jeroen Brouns, Horst

5. Frans Kerstjens, Swolgen

6. Kay Thijssen, Sevenum

7. Emma Dorssers, Sevenum

8. Sheila Derks, Horst

9. Geert Versleijen, Horst/Hegelom

10. Robbert Speksnijder, Sevenum

11. Stef van Loo, Broekhuizen

12. Bart Bertrams, Horst

13. Bob Obers, Horst

14. Jeffrey Riupassa, Horst

15. Rob Van de Ven, Sevenum

16. Joep Gubbels, Sevenum

17. Ellen Jacobs, America

18. Koen Muysers, Meterik

19. Janny Hermans, Griendtsveen

20. Marcel Hovens, Tienray

21.Gerard Bruijsten, Meerlo

22. Ans Gielen, Melderso

23.Joep Rooyakkers, Sevenum

24. Annemiek Moors, Horst

25. Paul Driessen, Meterik

 

Essentie