Goede mobiliteit is essentieel 

Horst aan de Maas is een prachtige gemeente. Zo prachtig dat de gemeente jaarlijks bezocht wordt door honderdduizenden toeristen. Samen met onze eigen mobiliteit zorgt dat voor veel beweging. Toeristen en inwoners willen we dan ook zo goed mogelijk faciliteren met fatsoenlijke wegen, fiets- en voetpaden, maar ook met voldoende verlichting in het donker.

Naar school fietsen moet veilig 

Bart Bertrams, het belang van goede mobiliteit

Scholieren die dagelijks op en neer naar school fietsen, moeten dit op een veilige manier kunnen doen. Jongeren die uitgaan moeten op een veilige manier terug naar huis kunnen fietsen. Een elektrische auto moet opgeladen kunnen worden in onze gemeente. En als je voor je werk of studie verder weg het land in gaat, is een goed bereikbaar station essentieel. Essentie wil de mobiliteit van de toekomst faciliteren. Hierbij staan bereikbaarheid, duurzaamheid en veiligheid centraal. Daarom willen we elektrisch rijden aantrekkelijk maken, onder andere door voldoende oplaadstations.

De fiets wordt steeds vaker gebruikt 

Heel belangrijk voor Essentie is en blijft de fiets. In de komende jaren zullen er steeds meer kilometers gemaakt worden door fietsers. Dit geldt voor zowel toeristen als onze eigen inwoners. Met de enorme opkomst van de elektrische fiets neemt het bereik toe, maar meer fietsen en fietsen met hogere snelheid leiden helaas ook tot grotere kans op ongevallen. Dat willen we voorkomen door de fietsvriendelijke en veilige gemeente te worden. Daarom hebben we de afgelopen jaren geïnvesteerd in nieuwe en betere fietspaden. Dat willen we de komende jaren blijven doen. Dat is goed voor de veiligheid, goed voor de gezondheid en goed voor onze toeristische ambities!

Essentie