Open jongeren centrum: een plek voor talent en ontwikkeling 

De soos, een begrip binnen de gemeente Horst aan de Maas. Maar wat gebeurd er nou achter de deuren van een open jongerencentrum? Voor velen zal het reilen en zeilen van een jongerencentrum onbekend zijn. De soos is een plek waar jongeren met allerlei talenten aan de slag kunnen. Of dit nu op een creatieve manier is of door het deelnemen aan het bestuur of een commissie: in de soos doe je ervaring op. Helaas is dit niet de kant van de Soos die doorgaans de aandacht krijgt die het verdient.

Eigen verantwoordelijkheid alcoholbeleid 

Koen Muysers, De soos, Wat gebeurd er nou achter de
deuren van een open jongerencentrum?

Open jongeren centra hebben ook een verantwoordelijkheid met betrekking op het alcoholbeleid. Dit maakt het voor sommige sozen ook lastig om nieuwe jongeren te trekken. Doordat jongeren bij andere horeca gelegenheden wel bier krijgen, en hier niet consequent tegen op wordt getreden, lopen de sozen langzaam maar zeker leeg. Sozen kunnen juist een belangrijke schakel zijn in het uitvoeren van het alcoholbeleid. Ik vind het belangrijk dat de gemeente vaker in gesprek gaat met jongerensozen, om te horen welke problemen er spelen.

OJC Knor in Meterik, cultuur en lokale politiek 

Zelf ben ik vier jaar actief geweest bij OJC Knor in Meterik. Ik heb ervoor gekozen mij bij Essentie aan te sluiten om zo mijn stem en die van gelijkgestemden te laten horen tijdens besluitvorming over mijn leefomgeving. Mijn grootste passie is muziek maken, zowel in bands als bij verschillende muziekverenigingen. Daarnaast ben ik actief bij het organiseren van het festival Inside The Cage. Cultuur verdient wat mij betreft dan ook grote aandacht binnen de lokale politiek!

 

 

Koen Muysers

Essentie

29 januari 2018

Essentie