Afslag 10: navigatiesysteem uit!

29-05-2019

In de auto is het normaal dat we op de navigatie rijden, we hoeven of willen ons niet verdiepen in de route die we afleggen. Die luxe willen we bij Essentie niet veroorloven bij het nemen van Afslag 10. We verdiepen ons altijd in de onderwerpen die worden voorgelegd, maar bij de gemeentelijke visie Afslag 10 hebben we langer stil gestaan. Samen met onze leden hebben we meerdere keren over het onderwerp gepraat waarbij we door betrokkenen en deskundigen zijn geïnformeerd.
 

Afslag 10 is een initiatief van verenigingen

zij werken samen om hun ambities waar te maken. Hierin ligt de échte kracht van Afslag 10. Soms zal de gemeente daarin moeten faciliteren en ondersteunen. Maar ze zal het zeker niet moeten overnemen. Laat de verenigingen blijven doen waar ze goed in zijn: namelijk verenigen van mensen! Er liggen ook vraagstukken die Afslag 10 niet alleen aankan en waar ze de gemeente echt nodig heeft. Daarbij gaat het vooral over mogelijke toekomstige investeringen in nieuwe sportaccommodaties. Essentie begrijpt dat Afslag 10 een mooie plek is met potentie. Niet alleen voor de inwoners van Horst. Het strandbad, de hockeyvelden, het Dendron en mogelijk een nieuw zwembad zijn voorzieningen die er voor alle inwoners zijn.

Afslag 10 is een initiatief van verenigingen

Ook de verenigingen hebben niet alleen Horster leden. Dat wil niet zeggen dat in Afslag 10 alles maar moet landen. We vertrouwen het college toe dat zij nieuwe ontwikkelingen in voorzieningen integraal afweegt en met goede voorstellen komt. Zo niet, dan helpen we graag. Ook in de toekomst bepalen we samen de route en juiste richting.

Namens Essentie,

Robbert Speksnijder,
burgerraadslid

 

 

Terug