Coalitieprogramma is onze ambitie

08-10-2018

In oktober 2018 draaien we als gemeenteraad warm voor de behandeling van de begroting voor van onze gemeente voor 2019. Vorige week werd ook bekend dat we er als gemeente goed voor staan en ook financiële ruimte hebben voor nieuw beleid. In totaal circa 1,5 miljoen euro.

De raad maakt keuze's op basis van gesprek

Dat lijkt veel maar we staan voor diverse uitdagingen. De ambities op verduurzaming, huisvesting en gezond en goed wonen zijn hoog. Het college kijkt de komende maanden hoe we onze ambities prioriteren. Dit klinkt verstandig maar hoe prioriteren we als gemeente? De basis vormt het coalitieprogramma. In het coalitieakkoord zijn diverse nieuwe ambities benoemd. Niet alles kan tegelijk en de uitwerking is ook nog niet altijd bekend. Daarom is afgesproken dat we samen keuzes maken en er over praten met elkaar.

Coalitieprogramma is onze ambitie

Prioriteren gaat immers over de volgorde. Wat is echt belangrijk? Wat moet eerst en wat kan later? Dat is soms best lastig. Net als thuis betekent dat soms discussie en dat bepaalde uitgaven uitgesteld moeten worden. Reparatie of vervanging van een kapotte wasmachine krijgt dan voorrang ten koste van een extra vakantie. Iedereen binnen het gezin heeft zo zijn wensen of verlanglijstjes en ondanks dat we richting december bewegen brengt ook sinterklaas helaas niet alles. Dat kun je best vergelijken met onze gemeente en onze begroting. Het coalitieprogramma is ons verlanglijstje en ambitie.De keuzes en afwegingen moeten we nog gaan maken. Daarbij is vooral belangrijk dat er duidelijke spelregels zijn. Wat is echt belangrijk voor onze gemeente? Laat het ons weten op onze website of via facebook.com/kiesessentie

Jeroen Brouns

Raadslid Essentie

Terug