Sportverenigingen volop in beweging

14-11-2018

Veel jongeren zijn actief bezig met een sport. Uit onderzoek van het CBS in 2017 blijkt dat 65% van de kinderen van 4 tot 12 jaar wekelijks een sport beoefenen. Sportverenigingen bieden een ruime keuze in aanbod en investeren hier ook in of gaan samenwerkingen aan.

Volop investeringen

Hockeyclub Horst investeert bijvoorbeeld in een nieuw kunstveld. Korfbalclub Oxalis vestigt zich definitief in Hegelsom en samen met de voetbalclub wordt er aan een vernieuwde accommodatie gebouwd. De nieuwe volleybalclub Trivia heeft samen met Oxalis en Citaverde College een haalbaarheid laten onderzoeken naar een nieuwe binnensportaccommodatie in America, Hegelsom of Meterik. De voetbalclubs van America en Meterik zijn bezig met een gezamenlijke sportaccommodatie. En er zijn nog volop plannen voor Afslag 10. Kortom veel beweging in sportend Horst aan de Maas!

Openbare groen met veel ruimte

Naast het ‘georganiseerd sporten’ is ook het ‘ongeorganiseerd sporten’ enorm in opkomst. Denk dan aan bootcamp, joggen, wandelen en allerlei andere sport- en ontspanningsvormen in de openbare ruimte. Het mooie is dat onze openbare ruimte in de gemeente zich hier uitstekend voor leent. Veel groen, veel ruimte maar ook vaak een prachtig uitzicht! Bewegen voor iedereen stimuleert en faciliteert Essentie dan ook. We mogen trots zijn op het grote sportaanbod in onze gemeente en op de vele vrijwilligers die zich er dagelijks voor inzetten voor kinderen, maar ook zeker voor volwassenen en ouderen!

Geert Versleijen
Burgerraadslid Essentie

 

Terug