Onze kieslijst

Kieslijst Essentie: een ijzersterke mix!

De leden van Essentie hebben de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 vastgesteld. Met een lijst van 22 enthousiaste mensen gaat Essentie vol vertrouwen een nieuwe raadsperiode in. 

Ervaren & nieuw

De lijst is samengesteld uit zowel ervaren kandidaten als nieuwkomers. De vijf zittende raadsleden (Bianca van den Berg, Jeroen Brouns, Kay Thijssen, Stef van Loo en lijsttrekker Bram Hendrix) hebben allemaal de ambitie om door te gaan en staan hoog op de lijst. Ook oud-raadslid Frans Kerstjens uit Swolgen staat hoog op de lijst. Hoogste nieuwkomer is Ivonne Peijs-Hendrix uit Grubbenvorst. Daarnaast staan nieuwkomers Frank Ramaekers uit Griendtsveen, Xander Hollard uit Horst en Maarten Rijs uit Sevenum in de top-10.

Kandidaat wethouder

Essentie-wethouder Eric Beurskens uit Horst is ook voor de komende periode in voor het wethouderschap. Tijdens de afgelopen vier jaar als wethouder met in zijn portefeuille Vrijetijdseconomie, Mobiliteit, Openbare Ruimte en Vergunningen heeft Eric onze gemeente nóg mooier gemaakt. Dat wil de Horstenaar ook in de komende vier jaar graag blijven doen. Eric staat op plek 11 van de lijst. 

Lijstduwers

Op de plaatsen 12 tot en met 22 staan zowel vertrouwde Essentie-gezichten als nieuwe kandidaten. Deze kandidaten zijn ‘lijstduwers’ en willen Essentie actief ondersteunen, dit actief uitdragen met een plek op de kieslijst maar zijn niet beschikbaar als gemeenteraadslid.

Trotse lijsttrekker

Lijsttrekker Bram Hendrix is enorm trots op de kieslijst: “Onze lijst is een prachtige afspiegeling van de gemeente Horst aan de Maas. We hebben een lijst met kandidaten die een breed netwerk hebben in alle kernen en ook daarbuiten. Ik ben ook enorm trots op het grote aantal nieuwkomers op onze lijst. Veel jonge mensen, maar ook mensen met al wat meer levenservaring. Gezamenlijk beschikken we over een ruim en breed denkvermogen. Samen met onze politiek ervaren krachten is dit een ijzersterke mix.”