Essentie ging op pad in Horst

Essentie ging in Horst op pad, om te vragen wat men daar van het Cultureel centrum 't Gasthoês vindt. Want ook jouw stem is Essentieel!

Jeroen Brouns ging op pad in Horst om diverse passanten te vragen wat zij vinden van de ontwikkelingen rondom 't Gasthoes. Onlangs is na een lang en intensief proces besloten dat 't Gasthoes inclusief de omgeving waar het staat wordt gerivitaliseerd. Zo wordt niet alleen het Gasthoes verbouwd waarbij de identiteit van het gebouw behouden blijft maar wordt ook de omgeving aangepakt. Hierbij worden levensloopbestendige woningen gebouwd en worden er meer parkeerplaatsen gerealiseerd. Tevens wordt er een plein gecreërd welke onderdeel is van de centrumvisie zoals deze bestaat. 

Bibliotheek Horst

Ook de bibliotheek in Horst komt in 't Gasthoes. De huidige bibliotheek zit in De Librije waar de gemeente Horst aan de Maas een ruimte huurt voor € 400.000,- per jaar. Door de bibliotheek onder te brengen in 't Gasthoes kan een nieuwe huurder voor de ruimte worden gevonden of de huur kan worden opgezegd. 't Gasthoes heeft Essentie net zoals de andere partijen goed beziggehouden. Na een lang en intensief traject waarbij veel keuze's gemaakt zijn, is er een gedragen plan van alle partijen in de gemeenteraad. Dat mag ook want de totale investering is nu € 12.500.000,- inclusief een provinciale bijdrage.

 

Meer over 't Gasthoes: 't Gasthoes, veel gedaan, veel te doen uit februari 2016

Kijk ook naar het bezoek van Stef van Loo die in Broekhuizen over kleine Kernen praat 

 

#kiesessentie #Stemwijzer #jouwmening #GR18