Voor een groenere gemeente
03-03-2022

Voor een groenere gemeente

Maarten Rijs

Hallo, mijn naam is Maarten Rijs, 33 jaar. Ik woon samen met mijn vrouw Denise en onze pas geboren zoon Huub in Sevenum. Ik ben opgegroeid in het mooie groene buitengebied van Sevenum, samen met mijn drie broers. We hebben daar een zorgeloze jeugd gehad, dat wil ik zeker doorgeven aan mijn zoon.

Het zal niet verbazen dat ik een groene leefomgeving met de juiste klimaatadaptie en de natuur ontzettend belangrijk vind! Met mijn eigen hoveniersbedrijf wil ik bouwen aan de toekomst met het oog op leefbaarheid en gezondheid voor de volgende generatie. Dat onze kinderen mogen opgroeien in groene wijken en vriendjes mogen maken op groene schoolpleinen.

In het verleden heb ik veel gedaan aan vrijwilligerswerk. Als bestuurslid jeugdcarnaval, jeugdbestuurslid en leider bij Sparta’18 waar ik zelf ook voetbalde. Tegenwoordig ga ik in mijn vrije tijd graag zwemmen en tennissen. Daarnaast ben ik leider van ons zaalvoetbalteam met de vriendengroep.

De komende jaren wil ik me met Essentie inzetten voor een nog groenere gemeente. Maar ook voor veilige wegen en fietspaden, geen doorgaand vrachtverkeer in de kernen, zonnepanelen zoveel mogelijk op daken, innovatie in de agrarische sector en meer woningbouw (in groene wijken uiteraard) in alle kernen. Allemaal punten waar ik me de komende jaren samen met inwoners op wil richten. Dat kan alleen als we dit samen doen en met elkaar praten! Dit doen we voor ons in het nu, maar nog belangrijker voor onze kinderen in de toekomst.

Maarten Rijs,
Essentie