Er is wat loos in Lottum..
20-04-2023

Er is wat loos in Lottum..

Bianca van den Berg

Vrachtverkeer door het centrum, Windmolens Hoogheide, Verbouwing van de Smetenhof, Nieuwbouwwijk Siebersbroek, Fusie-Sportaccommodatie ism Grubbenvorst en het Vierwaarden project aan de Maas.

En wellicht lopen er nog veel meer initiatieven waar de schouders onder gezet worden op dit moment.

In alle hoeken van het dorp gebeurt wel iets. Veel inwoners praten, denken en doen mee. Iedere ontwikkeling heeft zijn eigen tijdspad en uitvoering en verloopt anders. Het ene is niet te vergelijken met het andere. Maar toch komt er steeds weer 1 ding bovendrijven; de betrokkenheid van de inwoners van Lottum. Meedenkend in praktische oplossingen, maar ook kritische noten aan de voorkant bij planontwikkelingen en uitvoeringen. Steeds weer het gesprek aangaan met de bestuurders en met elkaar, dan kom je tot gedragen oplossingen en mooie projecten.

Als er veel gebeurt in een dorp zoals op dit moment in Lottum dan geeft dat reuring. Er veranderen dingen, niet iedere inwoner is altijd even blij met veranderingen en kan de gevolgen inschatten. Laten we met z’n allen het gesprek aan blijven gaan daar waar we elkaar kunnen helpen en versterken. Geef elkaar feedback en leer van elkaar, zo word er een beste eindresultaat behaalt waar iedere Lottummer en heel Horst aan de Maas weer trots op mag zijn!