Onze essentie

Over Essentie

Essentie is de lokale politieke partij van Horst aan de Maas. We zijn een bescheiden partij die niet continu in de schijnwerpers hoeft te staan. We werken liever hard aan de toekomst van onze gemeente en zoeken daarbij actief naar verbinding en samenwerking. Essentie is een enthousiaste partij die benaderbaar is en toegankelijk voor iedereen. We vinden het leuk om met een open blik naar vraagstukken te kijken. We zijn daarbij onafhankelijk, praktisch en realistisch. We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen!

We richten ons op de zestien kernen van de gemeente Horst aan de Maas, uiteraard met oog voor de regionale context. Hier willen we al onze energie in steken! Wat ons uniek maakt is onze naam: Essentie, oftewel kern van de zaak. Wij willen in onze manier van werken direct to the point komen, niet eindeloos discussiëren of vergaderen over kleine details, maar kijken naar de grote lijnen. 

De eerste vraag die mensen meestal stellen, is welke politieke kleur Essentie heeft. Wij zijn beste lokaal. Bij ons bepalen de leden na een goede discussie het standpunt dat we innemen en zo zijn we dus niet gebonden aan landelijke- en provinciale partijlijnen. In ons programma en de beslissingen die Essentie neemt, kijken wij daarom ook niet naar de vraag of dit nu links of rechts is, maar stellen wij de vraag: past het bij Horst aan de Maas?  We zijn niet links of rechts, we zijn lokaal!

Samen krijgen we het voor elkaar. Doe met ons mee en meld je aan!

Als lid steun je Essentie! We zijn vooral een vereniging waar gesproken wordt over lokale ontwikkelingen. Maar ook een club waar veel gelachen wordt en die vooral leuk is! Na de serieuze onderwerpen is altijd ruimte voor gezellige momenten en een borrel. Zo is er ook minimaal één keer per jaar de Essentie-dag: gezellig uitje voor alle leden.