Nieuws

Themaavond Veiligheid woensdag 29 november 2023

19-11-2023

We gaan in gesprek over de onderwerpen Drugs & Jeugd, Zicht op (tijdelijke) arbeidsmigranten en Tijdelijke huisvesting statushouders. Tijdens de avond zullen Burgemeester Palmen, Hoofd interventieteam van Noord- Limburg Wiljam Rooijackers en wijkagent Hans Nillesen met ons in gesprek gaan. 

Winddossier stilgezet

Dossier windturbines stilgezet

07-11-2023

De verkenning naar windturbines heeft de politiek in Horst aan de Maas dit jaar gedomineerd. Het dossier komt nu voor onbepaalde tijd tot stilstand. We leggen graag uit waarom we tot deze keuze zijn gekomen.

Waarom liggen er zes waterplassen langs de Middenpeelweg?

02-06-2023

Dagblad de Limburg: "Dan is er te veel, dan is weer te weinig. Agrariëers aan de rand van de Peel bij Evertsoord kennen veel problemen met water. Door de aanleg van meanderende beken en zes waterbuffers moet dat verleden tijd zijn" 

21 juni 2023 is er een thema avond over dit project. Leden zijn uitgenodigd. Introducees van harte welkom. Interesse? stuur dan een bericht via de contact pagina

Verbouwing gemeentehuis Horst aan de Maas

01-06-2023

In de april en mei 2023 ging het regelmatig over de verbouwing van het gemeentehuis. Deze verbouwing staat al langer op de rol. In 2017 heeft de raad al verzocht om te onderzoeken of er verbeteringen nodig waren. Hierna werd ongeveer € 8 miljoen gereserveerd voor de verbouwing en om appartementen aan te brengen in delen van het gemeentehuis.

Jules Perry

De jeugd heeft de toekomst

27-04-2023

De eindexamens staan weer voor de deur. Voor veel leerlingen een stressvolle periode waarvoor ik ze nu al vast veel succes wil wensen. Als docent ben ik natuurlijk erg benieuwd hoe ze het er vanaf gaan brengen, want hoe goed ze ook voorbereid zijn, het blijft altijd een spannende tijd. Waar ik echter nog benieuwder naar ben is hun leven na het examen.

Er is wat loos in Lottum..

20-04-2023

Vrachtverkeer door het centrum, Windmolens Hoogheide, Verbouwing van de Smetenhof, Nieuwbouwwijk Siebersbroek, Fusie-Sportaccommodatie ism Grubbenvorst en het Vierwaarden project aan de Maas.