Goede voornemens!
22-12-2022
Jules Perry

Goede voornemens!

Of je het nu doet voor de wereld of voor je portemonnee, idereen is er mee bezig: energie besparen. Door het energieplafond is er weer wat lucht. Een mooi moment om te kijken of er in jouw woning mogelijkheden zijn om energie te gaan besparen.

Stilstaande lucht (isolatie) is hierbij een mooie eerste stap, zo heb ik geleerd op de informatieavond energiebesparing en verduurzaming in Tienray.  

Deze werd op 30 november door Michelle Cox en Linda Schrevers georganiseerd. Een mooi initiatief om bespaartips en financiële compensatieregelingen over te brengen aan de inwoners van Horst aan de Maas. Vanuit het Rijk zijn er namelijk tal van mogelijkheden om subsidies te krijgen bij het verduurzamen van je woning. Met de huidige energieprijzen verdient isoleren zich vaak al in 4 jaar terug! Alle mogelijkheden zijn online terug te vinden via het Duurzaam bouwloket Horst aan de Maas. 

Naast duurzaamheidsinitiatieven is er voor mensen met een laag inkomen een extra compensatieregeling: de energietoeslag. Kent u mensen die hiervoor in aanmerking komen en dit nog niet hebben aangevraagd? Wijs ze hier dan snel op! Aanvragen van de €1300 kan nog tot 31 december. 

Zo kunnen we met z’n allen hopelijk fijn 2023 in.

Jules Perry

Burgerraadslid Essentie

Lees ook:

Versneld geld voor energiearmoede