Is het gras bij de buren groener?
23-08-2023

Is het gras bij de buren groener?

Alfons Verstegen

Na de hevige zomerbuien van de afgelopen weken, klaart het daarna meestal weer op. Na regen komt zonneschijn is het gezegde. Je voelt dat er energie in de lucht hangt.

Ondanks alle beslommeringen van de dag groeit het gras als nooit tevoren. De een die maait, de ander laat het zoals het is. Politiek is dit net zo. De een laat het voor wat het is en de ander is alweer volop bezig.

Essentie op hoofdlijnen

Doorpakken is een hoofdzaak (de Essentie). Echter, de voortgang (openheid) wordt vaak tegengewerkt omdat iedereen er iets van moet vinden (terecht of onterecht). Omdat men niet op hoofdlijnen reageert, maar vaak op specifieke onderdelen. Vertragingen liggen dan ook op de loer, waarbij achteraf dan weer wordt geroepen dat men niet daadkrachtig heeft gehandeld. Het vertrouwen in de politiek wordt hiermee alleen maar geschaad.

De oplossing is Essentie

Bij Essentie blijven we vaart maken met de projecten waar wij voor staan: wordt geen onderdeel van het probleem maar ben een (deel) van de oplossing. Dit geldt voor wonen, mobiliteit, energie, de groene leefomgeving, zorg en welzijn, kunst en cultuur, veiligheid. Kortom, een sterke lokale en regionale economie voor Horst aan de Maas met als speerpunt de agrarische sector en het toerisme. Beiden verdienen absoluut de politieke aandacht waardoor Horst aan de Maas de gezondste regio is en kan blijven.