Kay Thijssen (27) nieuwe fractievoorzitter Essentie
05-03-2024
Facebook frvz (Instagram bericht)

Kay Thijssen (27) nieuwe fractievoorzitter Essentie

Fractie

Kay Thijssen is de nieuwe fractievoorzitter van Essentie. Hij zal de 5-koppige fractie gaan leiden die tevens onderdeel uitmaakt van de coalitie in Horst aan de Maas. Kay neemt het fractievoorzitterschap over van Bram Hendrix (42). 

Bram was sinds het ontstaan van de nieuwe gemeente Horst aan de Maas in 2010 aanvoerder van de Essentie-fractie en in de periode 2006-2010 ook al fractievoorzitter van de lokale partij Sevenum 2000 in de voormalige gemeente Sevenum. Bram Hendrix: “Na 18 jaar fractievoorzitterschap is het nu tijd om het fractievoorzitterschap door te geven. We zijn op de helft van deze raadsperiode en Kay heeft al bewezen helemaal klaar te zijn voor deze mooie rol”. Hendrix blijft aan als raadslid en zal zich meer focussen op inhoudelijke thema’s.

Kay Thijssen: “Uiteraard voel ik mij enorm vereerd om een fractievoorzitter op te volgen die aan de wieg heeft gestaan van onze mooie partij. Een lokale partij die het geluid van de inwoners al jaren vertegenwoordigd in de gemeenteraad en in het gemeentebestuur. Een betrouwbare, enthousiaste en hardwerkende partij die actief op zoek is naar verbinding en samenwerking. De komende periode hoop ik als nieuwe fractievoorzitter bruggen te slaan en de samenwerking met en voor de inwoners en andere partijen op te zoeken en te versterken.”

Thijssen is al zes jaar raadslid voor Essentie en dus niet nieuw in de politiek. Als jongste raadslid van Horst aan de Maas is hij bezig aan zijn tweede periode. Daarvoor was hij zowel bestuurs- als commissielid voor Essentie. “Ik heb de afgelopen jaren natuurlijk al de nodige ervaring op mogen doen en dank de partij en de inwoners voor het vertrouwen. We gaan de komende jaren de koers van Essentie verder voortzetten en uitbouwen. Doen wat we zeggen en zeggen wat we doen, om Horst aan de Maas op verschillende vlakken nog mooier te maken. Zodat we in al onze 16 kernen veilig en gezond kunnen wonen, werken, leren en recreëren. Wat mij betreft gaan we dat kracht bijzetten door inhoudelijk met goede voorstellen te komen en actief de samenwerking met raads- en collegeleden op te zoeken. Ik heb er enorm veel zin in!”