Mijn debuut!
23-06-2022
Jules Perry

Mijn debuut!

Jules Perry

Vorige week dinsdag (14 juni) mocht ik mijn debuut maken in de raadszaal. Als burgerraadslid mocht ik aansluiten bij de raadsavond met als thema VTH. Oftewel, vergunningen, toezicht en handhaving.

Als secretaris van OJC Gaellus heb ik tien jaar lang vaak contact gehad met deze afdeling van de gemeente. Vandaar dat mijn interesse snel gewekt was om bij deze raadsavond aan te sluiten.

Hoewel de bezoekjes van team handhaving aan onze georganiseerde evenementen altijd prettig verliepen, proefde je voor zo’n bezoek van de boa’s toch altijd spanning bij de bestuursleden, organisatie en vrijwilligers. Volgens team handhaving was de insteek van deze bezichtigingen altijd om te helpen. Toch voelde het als organisator als een test die moest worden doorstaan.

Gelukkig hoorde ik in de presentatie over het plan VTH dat het uitgangspunt bij handhaving vertrouwen is. Vertrouwen in de burger dat deze zo goed als mogelijk regels zal opvolgen. Vertrouwen terug winnen in team handhaving dat deze adequaat handelt bij misstanden.

Om misstanden aan te kunnen pakken, moeten ze eerst worden opgemerkt. Maak daarom een melding via de website van de gemeente of via de app MijnGemeente. Zo zorgen we er samen voor dat Horst aan de Maas de beste woongemeente van Nederland wordt!

Jules Perry

Burgerraadslid essentie