Mooie opbrengst tijdens het eerste idee-cafe!
22-04-2024
434054829 813198840833038 5238263839978883573 n

Mooie opbrengst tijdens het eerste idee-cafe!

Organisatie Idee-cafe

Op woensdagavond 27 maart 2024 vond het allereerste idee-café van Essentie plaats. Een succesvolle eerste editie. Ruim 25 tot 30 inwoners uit Sevenum, Kronenberg en Evertsoord (met zelfs een inwoner uit Arcen namens een Sevenumse Vereniging) hebben de weg naar de Wingerd weten te vinden. Als organisatie zijn we daar zéér tevreden mee en daar willen wij jullie nogmaals voor bedanken!

Het merendeel van de aanwezigen heeft deze avond zijn of haar e-mailadres achtergelaten voor een terugkoppeling. De afgelopen weken heeft de organisatie van het idee-café de memo’s verzamelt en vervolgens samengevat. Te lezen via:  Terugkoppeling idee-cafe.  

De opgehaalde input geeft ons als lokale politieke partij input voor de komende jaren en nemen wij mee richting de ontwikkeling van een volgend verkiezingsprogramma. Binnen de fractie en burgerraadsleden wordt momenteel een proces opgezet om alle ideeën punt voor punt langs te gaan om een afweging te maken: wat vinden we hier als Essentie van? Zijn het ideeën voor de korte termijn of voor de langere termijn? Zijn deze ideeën wellicht al in uitvoering of kunnen we deze zelf in uitvoering brengen? En tot waar ligt de verantwoordelijkheid van de gemeente? Allemaal vragen waar we mee aan de slag gaan. De uiteindelijke uitkomst hiervan wordt uiteraard weer gecommuniceerd..

Er zitten ook thema’s en onderwerpen bij waar we op korte termijn over spreken in de gemeenteraad. De opmerkingen en ideeën die tijdens het idee-café zijn gedaan, nemen wij dan ook mee in het bepalen van een standpunt over deze onderwerpen. 

Wij hopen dat jullie deze editie net zo geslaagd vonden als ons. Op 19 juni staat een tweede editie gepland in Horst. Hier gaan we graag met inwoners uit Horst het gesprek aan over de thema’s die in deze dorpen spelen. Houdt vooral onze sociale mediakanalen in de gaten als je ook hier bij wilt zijn.