Speeltoestellen zijn geen spelletje
01-04-2021

Speeltoestellen zijn geen spelletje

Jeroen Brouns

Recent konden we lezen dat er een bezuiniging op tafel lag om bijna 40.000 euro per jaar te bezuinigen op de speeltoestellen in Horst aan de Maas. Dat we moeten bezuinigen begrijpen we allemaal, maar daarbinnen is het een kwestie van keuzes maken.

Essentie vindt goede speeltoestellen voor onze kinderen erg belangrijk. We maken ons als Essentie juist sterk voor een goede woongemeente. Bovendien willen we een kindvriendelijke woongemeente zijn. Daar horen ook goede speelvoorzieningen bij voor de kinderen van Horst aan de Maas. Zeker in deze tijd is het wat ons betreft noodzakelijk om hier te investeren in plaats van bezuinigen. De gezondheidscrisis wordt óók veroorzaakt door te weinig bewegen.

Buitenspelen wil Essentie dan ook zoveel als mogelijk stimuleren voor jongeren. Daarom hebben we een voorstel ingediend waarmee de bezuiniging op speeltoestellen ongedaan wordt gemaakt. Daarnaast hebben we het college opgeroepen om extra geld te zoeken om de voorzieningen voor kinderen beter te maken. Ook voor de doelgroep van 12 jaar en ouder. Juist deze doelgroep heeft weinig vormen van speelen ontmoetingsruimte buiten. Een afdakje of voetbaldoel kan al voldoende zijn voor deze doelgroep. Hiermee zetten we weer een stap naar de mooie woongemeente die we graag willen zijn.