Stap in de helikopter die Essentie heet!
22-09-2022

Stap in de helikopter die Essentie heet!

Als beginnend burgerraadslid van Essentie had ik zeker even tijd nodig om mijn “veren te schudden”. Na een turbulent begin qua onderwerpen en gebeurtenissen, zowel lokaal alsook nationaal en internationaal, voelde ik mij toch wel snel thuis.

Gedurende de beginperiode voelde ik mij meteen thuis mede door de familiaire setting binnen Essentie. De rijdende trein dendert voort en iedereen binnen de partij draagt zijn of haar steentje bij gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen.

Ik heb de afgelopen periode ervaren dat er binnen de partij vaak een spade dieper wordt gekeken naar de diverse te behandelen onderwerpen. Door figuurlijk in een “helikopter” te stappen en de mogelijke gevolgen in het grotere verband te benoemen, kom je tot een gegronder besluit. Door deze aanpak binnen de partij ben je in staat om ook de eventuele gevolgen beter te overzien en mee te laten wegen in je standpunt . Door dit bespreekbaar te maken creëer je draagvlak en wederzijds respect binnen de partij alsook daarbuiten.

Door het voeren van inhoudelijke gesprekken en die ondersteunen met de opgedane kennis vanuit de “helikopter” ontstaat er uiteindelijk voor iedereen een werkbare situatie. Ik ben overtuigd dat gedurende de periode die komen gaat, wij met ons allen verder gaan bouwen aan een nog mooiere gemeente Horst aan de Maas. “De beste woon- en kindvriendelijke gemeente zijn en blijven” dat is één van doelen van Essentie waar ik voor wil gaan.

Xander Hollard