Wat zeg je? Ik in de politiek? Grapje zeker...
03-02-2022

Wat zeg je? Ik in de politiek? Grapje zeker...

Dat was wat ik dacht toen ik eind vorig jaar door Bram Hendrix van Essentie benaderd werd. Maar toch was mijn interesse gewekt. 

En met elke vervolgafspraak en ontmoeting leerde ik meer over het raadslidmaatschap en groeide het idee dat het toch wel iets voor mij kan zijn samen met deze fijne club mensen. Zeker toen de kiescommissie mij op een mooie vierde plek op de kieslijst plaatste, realiseerde ik me dat mocht ik gekozen worden, ik er ook echt voor wil gaan. En ik houd niet van half werk, dus de eerste kennis-bijspijker-trainingen zijn al gevolgd.

Ik woon in het prachtige Grubbenvorst, qua inwoneraantal de derde kern van Horst aan de Maas. Onze inwoners moeten genoeg keuze hebben tijdens de verkiezingen en daarnaast moeten zij voldoende vertegenwoordigd zijn in de gemeenteraad. Al wil ik als gemeenteraadslid uiteraard voor de hele gemeente mijn positiviteit, enthousiasme en energie inzetten zodat we samen zaken die nodig zijn voor elkaar krijgen.

Daarbij wil ik kijken naar overeenkomsten en eventuele verschillen overbruggen. Waarbij je op een andere manier naar problemen kijkt: welke kansen en mogelijkheden zijn er? Kan er misschien gebruik worden gemaakt van innovaties om daarmee een win-win situatie voor iedereen te creëren? De verbinding zoeken en openstaan voor de mening van anderen. Werken vanuit vertrouwen i.p.v. wantrouwen én met wederzijds respect. Een stukje ‘verzachting’ van de maatschappij bewerkstelligen.

Ik ben klaar voor dit mooie avontuur. Dus nu zeg ik…ik in de politiek? Zeker weten!