De week van de groene tuin!
14-04-2022

De week van de groene tuin!

Deze week is het de week van de groene tuin (12 tot en met 18 april 2022). Tijdens deze week wordt er extra aandacht gevraagd voor het verduurzamen en vergroenen van straten, tuinen en balkons. Ook Essentie vindt een groene leefomgeving erg belangrijk!

Zowel de private- als openbare ruimte staat onder druk. De afgelopen decennia heeft er meer en meer verharding plaatsgevonden. Tuinen worden betegeld: proper en verzorgd. Dit heeft echter ook een keerzijde. We krijgen steeds meer te maken met hittestress, droogte, wateroverlast en nog vele andere gevolgen van de klimaatverandering. Door een week als ‘de week van de groene tuin’ wordt er aandacht en bewustwording gevraagd om meer groen te creëren.

Essentie is voorstander van het vergroenen van de openbare ruimte die vaak door de gemeente wordt beheerd en aangelegd. Dit is dan ook een onze speerpunten voor de komende vier jaar. Maar ook jij kan al helpen in je eigen tuin: tegels eruit, groen erin! In een groene tuin heb je minder wateroverlast, is het in de zomer koeler en het is goed voor vogels en insecten. Je stimuleert op deze wijze de biodiversiteit in je eigen tuin. Vergroenen kan zelfs op je overkapping of tuinhuisje: een groen Sedumdak! Het vergroenen van onze leefomgeving begint bij ons allemaal.

Kay Thijssen

Voor een groenere gemeente