Trots op onze evenementen!
09-06-2022

 Trots op onze evenementen!

We doen het goed met z’n allen! Uiteraard niet altijd vlekkeloos, maar we mogen trots zijn op onze prachtige gemeente met de vele mooie initiatieven. Na een lange tijd van stilstand bruist het weer. Er worden weer volop evenementen georganiseerd!

Zowel ondernemers maar ook verenigingen, buurten en vriendengroepen nemen initiatief. Dit kan grootst opgezet zijn, zoals bijvoorbeeld Funpop, Jumping Zaerum, Baas HadM of Rundje Um Ut Hundje. Maar ook kleine initiatieven zoals een sfeerbeleving in Sevenum voor de RoPaRun of een buurtfeest worden weer volop opgepakt! Mensen hebben er behoefte aan, samen dingen doen, samen dingen oppakken, beleven en organiseren. En wat doen en kunnen we dit goed in de gemeente Horst aan de Maas. Vele handen maken licht werk. Een spontaan nieuw idee wordt geboren en doordat er altijd iemand wel iemand kent binnen het netwerk, is de uitvoering ook vaak zo geregeld. Juist dit daadkrachtige oppakken en samen de schouders eronder zetten maakt onze gemeente uniek! Belangeloos inzetten voor en met elkaar. Hard werken en vervolgens na afloop samen nagenieten van successen en kleine geluksmomenten die er geweest zijn. Er wordt naar elkaar geluisterd, men leert van elkaar en helpt elkaar. Er ontstaan nieuwe contacten, kruisbestuivingen en verbindingen waarmee het netwerk wordt vergroot.

 Trost zijn op wat we hebben en wat we kunnen en dat uitstralen en koesteren. Als overheid moet je je hier zo min mogelijk mee bemoeien. Dat wat goed gaat moet je vertrouwen en los durven laten. Daar waar er hulp gevraagd wordt sta je klaar om te helpen.

Bianca van den Berg

Raadslid essentie