Onze mensen

Burgerraadsleden 2022-2026

De gemeenteraadsfractie van Essentie in Horst aan de Maas bestaat uit 5 leden. Naast gemeenteraadsleden kent Horst aan de Maas ook burgerraadsleden. Burgerraadsleden kunnen raadsleden vervangen tijdens het voorbereidende deel van de raadsavond en doen aktief mee aan de politieke discussie in de gemeenteraad. Aan het besluitvormend deel nemen alleen raadsleden deel.

Alfons Verstegen

Melderslo

Burgerraadslid

Een luisterend oor zijn voor de wensen, behoeften en ideeën uit het eigen dorp en deze vertegenwoordigen: dat is wat ik graag doe. Samen met mijn echtgenote Steffie heb ik 2 dochters: Tamara en Rachel Zij hebben de toekomst. Ik heb 33 jaar in de financiële dienstverlening gewerkt als financieel planner en run ondertussen al 4 jaar lang de bedrijfsvoering voor een toeleveringsbedrijf in de agrarische sector. Verbind, leg contacten, kom met alternatieven, creëer en realiseer. Dit alles geldt voor zowel voor het stikstof-vraagstuk, de woningnood, natuurbeheer en nog veel meer: ook in Horst aan de Maas. Een gezonde basis is weerbaarheid voor iedereen.

Jules Perry

Burgerraadslid

Ik vind het belangrijk om betrokken te zijn bij de lokale gemeenschap. Daarom ben ik lid geworden van Essentie: dé partij die uitdagingen lokaal oplost. In het dagelijks leven ben ik docent Economie op het Eckartcollege in Eindhoven en de Fontys Lerarenopleiding Tilburg. In mijn vrije tijd ben ik keeper bij Sporting ST. Onlangs ben ik na meer dan 10 jaar afgetreden als bestuurslid van OJC Gaellus. Ik draag de jongerensoos nog een warm hart toe en ben daarom nog wel actief als vrijwilliger. 

Monique Janssen

Horst

Burgerraadslid

k ben Monique Janssen, getrouwd met Rik en samen hebben we 2 kinderen: Finn en Bo. Na in de zorg te hebben gewerkt als (wijk)verpleegkundige heb ik samen met een dorpsgenoot de stichting “Met je Hart - Horst a/d Maas” opgericht. Deze stichting zet zich in voor kwetsbare, eenzame ouderen. Door samenwerking met andere organisaties creëren we hartverwarmende bijeenkomsten met als doel ‘verbinden’. Ik wil mijn politieke steentje bijdragen voor onder andere deze doelgroep. Daarnaast ben ik lid van Carnavalsvereniging d’n Dreumel waar ik de dansgarde ondersteun. Ik haal voldoening uit het bereiken van doelen door constructief samen te werken.

Xander Hollard

Horst

Burgerraadslid

Samen met mijn vrouw Viola en onze kinderen Florian en Rosalie wonen wij  in de gemeente Horst aan de Maas. In het dagelijks leven ben ik werkzaam binnen de Rijksoverheid. In mijn vrije tijd ben ik actief als trainer en vrijwilliger van de jongere teams en jeugdtrainers van RKSV Wittenhorst. De omgang met de jeugdspelers en het meedenken binnen het voetbal geven mij veel positieve energie. Ik ben ook lid van de GMR van Dynamiek Scholengroep. Hier kan ik mijn onderwijskennis inzetten en bijdragen aan de Onderwijsgroep in Horst. Door mij verkiesbaar te stellen wil ik graag bijdragen aan het verder realiseren van een veilige en prettige woonomgeving voor al onze inwoners. Zodat het wonen en samen genieten in deze mooie gemeente nog meer in harmonie verloopt.

Katja Dinnissen

Melderslo

Burgerraadslid

Katja is in januari 2023 geinstalleerd als burgerraadslid. 

Samen krijgen we het voor elkaar. Doe met ons mee en meld je aan!

Als lid steun je Essentie! We zijn vooral een vereniging waar gesproken wordt over lokale ontwikkelingen. Maar ook een club waar veel gelachen wordt en die vooral leuk is! Na de serieuze onderwerpen is altijd ruimte voor gezellige momenten en een borrel. Zo is er ook minimaal één keer per jaar de Essentie-dag: gezellig uitje voor alle leden.