Onze mensen

Gemeenteraadsfractie 2022-2026

De gemeenteraadsfractie van Essentie in Horst aan de Maas bestaat uit een mooie afspiegeling van inwoners uit Horst aan de Maas. Onze fractie telt 5 leden en daarmee zijn we de 2e partij in Horst aan de Maas.

Kay Thijssen

Kronenberg

Fractievoorzitter

Kay stond al op 17 jarige leeftijd op de kieslijst van Essentie tijdens de gemeenteraadsverkiezing van 2014. In 2018 werd Kay met 21 jaar het jongste raadslid in Horst aan de Maas. Hij weet heel goed wat hij wil. Kay is het geluid van de jonge generatie in Horst aan de Maas.. In het dagelijks leven is Kay, als afgestudeerd Bestuurskundige, werkzaam als Senior Beleidsadviseur RO voor de gemeente Venray. Tevens vlogt Kay over zijn ervaringen in de gemeenteraad van Horst aan de Maas. Voordat Kay raadslid werd, was hij actief als secretaris van het bestuur en commissielid. Sinds maart 2024 is hij de opvolger van Bram Hendrix als fractievoorzitter.

Bram Hendrix

Sevenum 

Raadslid

Bram is sinds 2006 lid van de gemeenteraad. Hij heeft samen met Bianca vier kinderen en woont in Sevenum. In zijn werk is hij bezig met verkeer en vervoer van zelfrijdende en schone auto’s en met nieuwe mobiliteitsdiensten. Daarnaast is Bram trainer voor Sparta '18 bij de jongste jeugd. Bram is een gedreven gemeenteraadslid en tot maart 2024 de fractievoorzitter geweest. Hij is continu op zoek naar een meerderheid en scherp op de besluiten die genomen worden

Bianca van den Berg

Lottum

Raadslid

Bianca is sinds 2010 gemeenteraadslid. Samen met Luus en drie dochters woont zij in Lottum. Bianca is naast gemeenteraadslid actief in tal van verenigingen. Zo is zij voorzitter van Hosema, penningmeester voor de Gekke Moandaagsvereniging De Peg in Lottum en bestuurslid van Dansgarde Lottum. Bianca komt uit een echte ondernemersfamilie en is zelfstandig ondernemer. Bianca houdt zich in de fractie met name bezig met verenigingen en subsidies. Daarnaast zou de fractie zonder haar geen idee hebben wie op welke bijeenkomst of afspraak moet verschijnen. Bianca heeft dit altijd helder in beeld.

Stef van Loo

Broekhuizen

Raadslid

Stef is ambassadeur van de kleine kernen in Horst aan de Maas: hij heeft altijd aandacht voor de kleine kernen. Zelf woont Stef samen met zijn vrouw in Broekhuizen en is hij actief in de horeca. Hij is exploitant van het Café het Brouwershuis en eigenaar van strandpaviljoen Hoëg in Broekhuizen. Stef heeft in de raadsperiode 2010-2014 ook in de gemeenteraad gezeten en is zodoende vertouwd met verschillende dossiers.

Ivonne Peijs-Hendrix

Grubbenvorst

Raadslid

Geboren in Lottum, maar sinds 1982 woon ik in Grubbenvorst. Ik ben enthousiast, energiek, een echte levensgenieter maar ook maatschappelijk betrokken. Zo  ben ik bestuurslid bij Gewoën Grubbevors en wekelijks als vrijwilliger werkzaam bij OBS de Samensprong. Onlangs ben ik gestart als vrijwilliger bij de Zorggroep. Ik onderneem graag iets met ons gezin of met vrienden en geniet van toneelspelen (Witte Dame Festival, revue, Donker Horst), wandelen, lezen en zwemmen.

Samen krijgen we het voor elkaar. Doe met ons mee en meld je aan!

Als lid steun je Essentie! We zijn vooral een vereniging waar gesproken wordt over lokale ontwikkelingen. Maar ook een club waar veel gelachen wordt en die vooral leuk is! Na de serieuze onderwerpen is altijd ruimte voor gezellige momenten en een borrel. Zo is er ook minimaal één keer per jaar de Essentie-dag: gezellig uitje voor alle leden.